❗️NAVIGASJONSVARSEL 4-2022: Bunnscanning ved Mjøsbrua❗️(Lukket)

❗️NAVIGASJONSVARSEL 4-2022❗️

Bunnscanning ved Mjøsbrua

Nye Veier og COWI vil i sommer og høst arbeide med bunnscanning i området rundt Mjøsbrua. Målingene foretas med seismikk-teknikk.

Et større område, fra sør for Fremstadodden forbi Brennevika til sør for Skulhusodden, skal kartlegges med seismisk utstyr i hele Mjøsas bredde. Målingene utføres av Geosurveys og Impakt Geofysik AB. Fartøyet vil operere frem og tilbake i hele Mjøsas bredde, i ca. 3 knops fart. Fartøyet sleper lange liner i vannet i en avstand på opptil 120 m bak båten.

Fartøy navn: LILI
VHF: Lytter på Kanal 16
Kontaktperson: Henrik Stokke (Tlf. 418 09 633)
Assistansefartøyet heter FALKEN
Både LILI og FALKEN er utstyrt med AIS, og er synlig via www.marinetraffic.no

Arbeidet vil kun pågå på dagtid, og fartøyene vil ligge i Moelv båthavn på nettene.

Av hensyn til sikkerheten til båtfolk oppfordrer Nye Veier alle som ferdes i nærheten av båten og utstyr til å holde god avstand. Målingene blir lett påvirket av ekstern støy (motorstøy, elektrisk støy) og det anbefales derfor å holde minst 100 meter avstand til siden av båten, og minst 200 meter bak båten. Hydrofon-slangene i vannet vil bli markert og målingene følges av en varslingsbåt som vil assistere under hele arbeidet.


Fartøyet LILY er utstyrt med lanterner og dagsignal som forteller: «Begrenset evne til å manøvrere, hold avstand til meg»

Se mer informasjon via Nye Veier: https://www.nyeveier.no/prosjekter/e6-innlandet/e6-moelv-roterud/nytt-fra-prosjektet/malinger-av-sjobunnen-i-mjosa/